DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nem a gumi okozta a meghibásodásokat

Meglehetősen érdekesen indult az F1-es Kínai Nagydíj hétvégéje, hiszen az első edzés során három defektet is láthattunk – kettőt közülük Massa autóján. A Pirelli szerint nem az abroncsok a felelősek.

A 2016-os idény harmadik fordulójának, a Kínai Nagydíjnak az első szabadedzése után ismét a gumikra irányult a figyelem. A helyi idő szerint délelőtti körözés során ugyanis három meghibásodást is láthatott a nagyérdemű – ebből kettő Felipe Massa autóján történt. A brazil az első incidensnél meg is forgott, amely után piros zászlóval a gyakorlást is félbe kellett szakítani, hogy letakaríthassák a pályáról a törmelékeket.

Massa_gumi_Kína_Williams



Az újraindítást követően aztán ismét a Williams pilótája szenvedett defektet: a grove-i istálló korábbi közlése szerint valószínűleg a felnivel akadtak problémák, ám továbbra is nyomozzák a pontos kiváltó okokat. Nem sokkal később aztán Kevin Magnussen tért vissza törött hátsó felfüggesztéssel és egy sérült bal hátsó gumival a bokszba, azaz nem csak egy csapatot érintettek a pénteki problémák.

Természetesen a Pirelli azonnal vizsgálatot indított a három ügyben, amely során arra jutottak, hogy egyik incidens során sem az abroncs hibája okozta a történteket:

„A teljes vizsgálat és a csapatokkal való egyeztetés után megerősíthetjük, hogy a Williamsen és a Renault-n az első szabadedzés során látott meghibásodások közül egyik sem az abroncsokhoz köthető” – olvasható az olasz gumigyártó rövid közleményében. A Renault egyébként a második tréning során ki sem küldte a pályára Magnussent, hogy addig is vizsgálhassák, mi okozta a dán autóján a meghibásodást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: