DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Boullier: Még mindig sok potenciál van az autóban

A McLaren csapatfőnöke hiszi, hogy még mindig sokat tud fejlődni az autó az Ausztrál Nagydíj pozitív jelei után. A csapat elsődleges célja Bahreinben, hogy további teljesítményt találjanak a jelenlegi F1-es csomagjuk kapcsán.

Bár az Ausztrál Nagydíj szabadedzésein nem szerepeltek rosszul a McLaren-Honda versenyzői, ez nagyrészt a trükkös időjárási körülményeknek is köszönhető volt. A versenyen Fernando Alonso balesetet szenvedett, Jenson Button pedig nem tudott az első tízben végezni. Az első hétvége finoman szólva sem úgy alakult, mint ahogy azt a McLarennél elképzelték. Ennek ellenére a csapatnál bizakodóak az autó tempójával kapcsolatban.

 Dppi_boullier_03.30.



A francia szakember reméli, hogy nem lesz olyan izgalmas futamuk, mint az évadnyitó, és az azt követő időszak volt: „A verseny Ausztráliában igen eseménydúsra sikeredett a McLaren-Honda számára. Először is nagyon boldog voltam, amikor láttam Fernandót elsétálni az autótól a sokkoló baleset után. Szeretnék hatalmas köszönetet mondani minden McLaren- és Honda-dolgozónak a hihetetlen erőfeszítéseikért a háttérben, hogy megépítették a tartalék karosszériát és kész lettek a következő hétvégére.”

„Persze kevésbé drámai versenyt remélünk Bahreinben és célunk, hogy ígéretes adatokat gyűjtsünk az autóval kapcsolatban, ami máris határozott fejlődést mutat tempóban a tavalyi évi csomaghoz képest” – folytatta a csapatfőnök pozitív stílusban, amihez már az elmúlt szezon során is hozzászokhattunk a McLaren részéről.

„Még mindig nagyon sok potenciálunk van az autóban, amivel növelhetjük a teljesítményünket: az ausztrál szabadedzésekből láthattuk, mit érhetünk el, tovább növeljük a tempónkat és fejlesztünk. Minden hétvégére hozunk valami újítást az autóra. Bahreinben megpróbáljuk felfedni a valódi tempónkat és a csomagunkat a kemény sivatagi körülményekhez alakítani” – tért rá Boullier az autó teljesítményének és fejlesztésének ecsetelésére. 

„A Bahreini Nagydíj olyan, mintha a hazai versenyünk lenne, nagyon büszke vagyok rá, hogy a részvényesek és lelkes rajongók előtt versenyezhetünk. A pálya látványa nagyon speciális. Villanyfényben versenyezni mindig egy egyedi atmoszférát teremt és a szurkolók is a megszokottól eltérően élvezhetik a pálya történéseit a hétvége során” – zárta nyilatkozatát a francia csapatfőnök a helyszínnel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: