DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vandoorne válthatja Alonsót Bahreinben

A spanyol fájdalmai ellenére készen áll a Bahreini Nagydíjra, de autóba ülése előtt még egy orvosi vizsgálaton át kell esnie - a McLaren F1-es tartalékpilótája, Stoffel Vandoorne beugrásra készen áll. Mindeközben a McLaren újabb részletet osztott meg a baleset után rommá tört autó állapotáról.

„Nagyon örülök neki, hogy elmehetek Bahreinbe az ausztráliai balesetem után. Azóta sikerült pihennem egy kicsit, de már alig várom, hogy visszaüljek az autóba” - nyilatkozta nemrég Fernando Alonso, aki minimális fájdalmakkal vészelte át melbourne-i bukását. Annak ellenére viszont, hogy semmilyen komoly sérülést sem szenvedett, még egy orvosi teszt vár rá Bahreinben, csütörtökön.



Ekkor derül ki véglegesen, hogy a spanyol pilóta ott lehet-e a szezon második futamán, vagy sem - ha az orvosi csapat elővigyázatosságból úgy dönt, nem engedi autóba ülni a spanyolt, a csapattal elutazó tartalékpilóta, Stoffel Vandoorne veszi át a helyét. „Ahogyan minden komoly baleset esetén, Fernando rutinvizsgálaton vesz részt az FIA orvosaival, csütörtök délelőtt” - nyilatkozta a McLaren egyik sajtósa.

 

A csapat azt már a Motorsport.com-nak erősítette meg, hogy a pletykákkal ellentétben a spanyol ülése nem tört el a baleset során, hanem csak megrepedt, melynek következtében kicserélik a Bahreini Nagydíjra. A Honda a minap erősítette meg azt, hogy a korábbi reményekkel ellentétben nem tudták megmenteni Alonso erőforrását, így a pilóta teljesen új motort kap majd az évad második futamára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: