Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 21. csütörtök
F1

Villeneuve: Az F1 nem lehet showműsor

Az 1997-es F1-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint minden döntés, ami a látvány hajszolása miatt születik, rombolja a sportot - úgy véli, rossz harcban veszik fel a kesztyűt ezekkel.

1997 Formula-1-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint a sportág jelenlegi helyzete amiatt alakult ki, hogy a vezetők mindenáron fel akarják pezsdíteni a látványt és a show-t. A tv-nézők és a kilátogató szurkolók részéről is sorozatosan jönnek a kritikák az autók, a motorok, az előzések hiánya, vagy éppen a Mercedes dominanciája miatt - Villeneuve úgy véli, hogy az F1 ne legyen minden, csak maradjon egyszerűen F1.

"Először is, rossz harcban vesszük fel a kesztyűt, ha mindenképpen hajszolni akarjuk a show-t" - nyilatkozta 1997 világbajnoka a Le Figarónak. "Megpróbáljuk a Formula-1-et egyenlővé tenni az X-Gamesszel. Szórakoztatni akarjuk a fiatalokat, akik az egész életüket az internet előtt töltik és tíz percenként lájkolnak teljesen különböző dolgokat" - fogalmazott a korábbi pilóta.

Villeneuve

"Ez soha nem lesz az F1. Nem fogsz szétrobbanó autókat látni, vagy húszezer pörgést, esetleg tízezer előzést csinálni, miközben driftelnek" - hozott elég szélsőséges példát Villeneuve. "Nem kellene arra törekednünk, hogy az izgalom ilyen szintjét érjük el. Minden döntés, ami emiatt az irány miatt születik, rombolja az F1-et".

"Vissza kell állítanunk a Formula-1 korábbi hírnevét és dicsőségét, de először is a hitelességét. Ez nem egy mesterségesen legyártott showműsor Hollywoodban. Amikor csak efelé haladunk, a sportág valójában mindig unalmasabbá válik" - nyilatkozta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?