Steward
Áts Ferenc
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 21. szombat
F1

Máris pontokért harcolhat a McLaren?

Eric Boullier szerint jönnek a fejlesztések, amelyekkel már stabilan a Q3-ban lehetnek a következő F1-es futamokon - érdekes részletet árult el a rádiókorlátozással kapcsolatban.

A hétvége egyik pozitív meglepetését szolgáltatta a McLaren-Honda pénteken és szombaton, aztán vasárnap elmaradt a nagy durranás - legalábbis pozitív értelemben, hiszen Fernando Alonso hatalmas balesete miatt beszélhettünk bőven az istállóról. Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója szerint van elég gyors az autójuk ahhoz, hogy önerőből beférjen a legjobb tíz közé.

"Az autónk tempója rendben van, nagyon biztató és tudjuk, hogy van valamink, amivel tudunk idén harcolni" - nyilatkozta Boullier az Autosportnak. "Tudjuk, hogy érkeznek olyan fejleszetéseink, amelyekkel alap résztvevői lehetünk a Q3-nak. Márpedig ha rendszeresen ott van a Q3-ban, az már más történet, akkor rendszeresen pontokért harcolhatsz" - tekintett előre bizakodóan

Button_1

Boullier szerint egyébként Fernando Alonso és Jenson Button is pontokat szerezhetett volna Ausztráliában, de a spanyol balesete és Button rossz gumistratégiája ezt végül meghiúsította. "Mellényúltunk a gumiválasztással Jenson esetében. Túl gyorsan koptak az abroncsok, szenvedtünk a szemcsésedéssel és tempót vesztettünk. Amikor a közepes keverékre váltottunk, ismét megvolt a kellő sebesség, de ez már túl késő volt és beszorultunk Nasr mögé. Nem tudtunk előzni, holott jóval gyorsabbak lehettünk volna".

Boullier azt is elárulta, hogy a rádiókorlátozás sem volt éppen egyszerű akadály. "Fejfájást okozott, de szerencsések voltunk, kaptunk némi engedményt az FIA-tól. Nem akarok belemenni a részletekbe, de amikof az FIA jeleket küldött, néhámy pilótának gondjai voltak a műszerfallal, így nekünk is. Nem tudtunk kommunikálni a műszerfallal, így információkat kellett adnunk-kapnunk".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?