Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Marko szerint a Toro Rossók a Red Bullok előtt járnak

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elmondta, hogy a Torro Rosso a ferraris erőforrása miatt előnyben lehet a 2016-os F1-es szezonban a Renault motoros Red Bull-lal szemben.

A Torro Rosso versenyzői ugyan csak a kilencedik és tizedik helyen végeztek a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, de a verseny végén így is nagyon közel kerültek a Mercedes erőforrásos csapatok versenyzőihez, a williamses Valtteri Bottashoz és a force indiás Nico Hülkenberghez. Ez is bizonyítja, mennyire jól működik a Ferrari erőforrás az autóikban.

Dppi_torro_rosso_03.21.

„Igen, ez igaz. A Ferrari motorja sokkal erősebb, mint a Red Bull Renault erőforrása” —  mondta a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko, amikor arról kérdezték, jobbnak tartja-e a kisebb istálló erőforrását a Red Bullénál. „A szimulációban ez majdnem nyolc tized, különösen az időmérőn. A versenyen viszont nem annyira sok” — tette hozzá az osztrák.

Az előbbi állítást az időmérőn nyújtott teljesítményük is alátámasztja, mivel Max Verstappen az ötödik, Carlos Sainz a hetedik helyről várhatta a rajtot, míg a Red Bullt vezető Daniel Ricciardo csak a nyolcadik helyről indult a szezonnyitón. Bár Sainz és Ricciardo köre között minimális volt a különbség, Verstappentől már több, mint három tizedet kapott az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?