Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Alonsóval és Bottasszal csatázott az újonc

Eredményesen végződött Jolyon Palmer F1-es bemutatkozása, aki Ausztráliában épphogy lemaradt a pontszerzésről. Mindkét versenyző úgy véli, a Renault gyors fejlődésen fog keresztülmenni.

Túlesett a többéves kihagyást követő visszatérő versenyén a Renault gyári csapata, amely a várakozásoknak megfelelően szerény eredménnyel kezdte a 2016-os idényt, Jolyon Palmer és Kevin Magnussen épp a pontzónán kívül, a 11. és 12. helyen kormányozta célba a sárga autókat a melbourne-i Albert Parkban. Az újonc Palmer teljesítménye meggyőző volt a külső szemlélő számára, a brit pilóta pedig úgyszintén elégedett szereplésével.

„Meglehetősen boldog vagyok, igazán rákoncentráltam a hétvégére. Sikerült a maximumot kihoznunk az autó képességeiből a kvalifikáció és verseny során is” – nyilatkozott Palmer, aki a tesztelés során még kifejezetten balszerencsés volt. Külön örömet jelent számára, kikkel harcolhatott az 57 körös verseny során. „Kerék kerék ellen csatázni Fernando Alonsóval a verseny egy részében, aztán Valtteri Bottasszal és a két Toro Rossóval, keményen összecsapni, ez jó szórakozás volt. Nem lesz szükségünk hosszú időre ahhoz, hogy a pontokért harcoljunk.”

A Renault megúszta a műszaki hibákat a hétvége folyamán, habár egy más jellegű incidens hátráltatta a csapat másik versenyzőjét, Kevin Magnussent. Az egy év kihagyás után mezőnybe visszatérő dán a futam elején defektet szenvedett, körhátrányba került, innen ért vissza a 12. pozícióba.

„Igazán jó autóval rendelkezünk, a tempónk és az alapbeállításaink erősek” – kezdett optimistán Magnussen. „Nehéz rajt volt, a defekt lesújtott, balszerencsém volt, mivel össze sem értem senkivel. Sosem szeretsz piros zászlós balesetet látni, és örülök, hogy Fernando el tudott sétálni a helyszínről, az újraindítás azonban kedvezett nekünk. Nagyon ígéretes volt a tempónk ezt követően, ezért izgatott vagyok a következő versenyekkel kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?