Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

Vettel: A rajtom a Hungaroringet idézte

Sebastian Vettel nem bánta meg a Ferrari talán kissé túl bevállalós taktikáját, és annak ellenére is elégedett a harmadik hellyel, hogy sokáig a versenyt is vezette az F1-es szezonnyitón.

A Ferrari két autója a második sorból az élre ugrott, kicselezve mindkét Mercedest az első kanyar felé vezető úton. Vettel az első bokszkiállása során szuperlágy gumikon maradt, mint ahogy ezt választották öt körrel később is, amikor a piros zászló miatt mindenki szabadon kereket cserélhetett. A német azonban nem volt lényegesen gyorsabb a közepeseken őt üldöző Mercedeseknél, s mivel neki még egyszer ki kellett állnia lágyakért, a harmadik helyre esett vissza.

Cd-TwERUsAEMk3K

„A rajtom hatalmas volt, nagyon örültem neki. A tavalyi Magyar Nagydíj kezdetére emlékeztetett, amikor szintén mindkettőjüket megelőztük az 1-es kanyar felé vezető úton. Aztán próbáltam jó ritmust autózni, ami persze sokkal könnyebb, ha az ember az élen halad és kontrollálni tudja a sebességet. Hamarosan azonban jött a piros zászló, amiről elmondhatjuk, hogy nem igazán kedvezett nekünk” - mondta a Ferrari pilótája a dobogón, ahol az interjút korábbi csapattársa, Mark Webber készítette az első három helyezettel.

„Mindenesetre megvolt az esélyünk, ám talán nem számítottunk arra, hogy mindketten a legkeményebb, vagyis közepes keveréket fogják feltenni, megpróbálva azon eljutni a célig. Mi próbáltunk agresszívabbak lenni, ami lehet ugyan, hogy nem vált be, de végső soron nagyon elégedett vagyok a harmadik hellyel.”

„Nagyszerű itt lenni Melbourne-ben, csak az a kár, hogy többé már nem vagyunk csapattársak!” - élcelődött még végszóként Webberrel, akivel közismerten nem volt felhőtlen a viszonyuk a Red Bullnál töltött éveik során.

„Sajnos ez már nem fog megtörténni, haver, mivel túl öreg vagyok” - válaszolt Webber, aki tavalyi WEC-sikere óta szintén világbajnoknak mondhatja magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?