Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

Haas: A Ferrari nélkül sehol nem lennénk

Gunther Steiner, az újonc amerikai csapat, a Haas főnöke szerint kiemelkedően mutatkozott be az istállója az F1-ben, hiszen Grosjeant hatodik helyen intették le az Ausztrál Nagydíjon.

Nem véletlenül elégedettek az idén debütáló amerikai csapatnál, hiszen a francia pilótájuk, Romain Grosjean a hatodik helyre hozta be a Ferrari-motoros autójukat a legelső versenyen. A francia versenyző a 18. helyről indult, innen sikerült felkapaszkodni egészen a hatodik helyig a futam végére.

„A Ferrari segítsége nélkül ez nem történhetett volna meg” — kezdte boldogan a nyilatkozatát Gunther Steiner, a Haas főnöke.

 Dppi_grosjean_03.20.

Sok csapat éveket eltölt pontszerzés nélkül az F1-ben, a Haas azonban már a szezonnyitón pontokat szerzett, a csapatfőnök erre is kitért a nyilatkozatában: „Ez az, amit mondtunk, hogy mi nem úgy fogjuk csinálni, mint a többi új csapat, mert ez már most több, mint jó. Öt vagy hat évig pont nélkül lettünk volna, és aztán valaki kifogyott volna a lelkesedésből és a pénzből is egyaránt. Óvatosan kell mondanom, hogy jól együttműködünk, mert ezt meg kell majd ismételnünk. Ez még csak egy verseny, de az autó ott van a középmezőnyben és már ez is pozitívum.”

„A tegnap után egyáltalán nem vártuk azt, hogy hatodik helyen érünk célba. Egy jó stratégiával gondoltuk, hogy beérhetünk az utolsó pontszerző helyek egyikére, a tizedikre, a kilencedikre vagy a nyolcadikra, de a hatodikról álmodni sem mertünk!” — fejezte be lelkendezve mondandóját a Haas első embere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?