Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Williams: Ez a szurkolók számára is csalódás

Nemcsak az időjárás miatt elvesztegetett időt sajnálja a Williams csapata, hanem a szurkolókat és a csapattagokat is, akik már izgatottan várták az F1-es szezon kezdetét.

Felipe Massa egy tizenkettedik és egy tizennyolcadik helyet tudott bezsebelni a szezon első edzésnapján – összesen hét kör megtételét követően. A brazil elmondta, folyamatosan abban bíztak, hogy értékes munkát tudnak végezni, így sajnálja, hogy a bokszban kellett ücsörögniük. „Nem tudok túl sok mindent mondani” – kezdte.

 Massa

„Nem volt sok akció ma, szóval csak vártunk egész nap, hogy pályára gurulhassunk a száraz gumikkal. A reggel jobban alakult, mint a délután, mert csak vártunk, hogy felszáradjon a pálya. Sajnos nem így lett, szóval a garázsban maradtunk.”

Rob Smedley, a csapat teljesítményért felelős mérnöke egyetért versenyzőjükkel, és sajnálja a szurkolókat, akik szerették volna pályán látni az autókat. „Nagyon izgalmas, hogy újra itt vagyunk és felkészülhetünk a versenyzésre a hosszú kemény téli munka után – mindenki nagyon lelkes, hogy elinduljunk. A mai nap csalódás volt számunkra, a csapat és a szurkolók számára is, de az időjárással nem tudunk mit kezdeni.”

„Láthattunk néhány csapatot, akik megmutatták magukat a vizes pályán, de mi azt választottuk, hogy csak kimegyünk és ellenőrizzük a rendszereket és gyakoroljuk a rajtokat és kerékcseréket, mivel majdnem biztos, hogy száraz időmérőnk és versenyünk lesz” – folytatta Smedley.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?