Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
F1

Vettel: Mindig elkezdett esni az eső

A Ferrari, különösen Sebastian Vettel nem indított eredményesen az Ausztrál Nagydíjon: a német F1-es pilóta az első edzésen még csak kört sem futott. A versenyző egyelőre nem aggódik emiatt.

Miközben Lewis Hamilton két szabadedzés-elsőséggel indította új szezonját, addig Sebastian Vettel – aki sokak szerint fő riválisa lesz az év folyamán –, szenvedett az Albert Parkban, az első szabadedzésen mért kört sem tett meg, a másodikon aztán megfutott egy nyolcadik helyre elegendő, Hamiltonnál 1,9 másodperccel lassabb időt, de a körszámláló ezúttal is csak 7-ig kúszott fel.

„Próbálkoztam, de ahányszor csak kihajtottam, mindig elkezdett esni az eső. Úgy gondolom, ma sokan szenvedtek a körülmények miatt” – beszélt Vettel arról, miért nem sikerült értékelhető kört megtennie az első tréningen.

„Néha ez ilyen, arról volt szó, hogy egész nap esni fog, ami nem történt meg. Időnként azonban eleredt, ami elég volt arra, hogy a pálya bizonyos részei nedvesek legyenek. Nem sok mindent tudtunk ma megtanulni. Nem volt ideális, de mit lehet tenni? Mindenkire ugyanaz igaz. Jó volt legalább azért megtenni pár kört, hogy érezzem az autót, nyilván ezzel is készültem a hétvégére.”

Bár a szombati nap folyamán változatlanul esős időjárás várható, a vasárnapi nagydíj az előrejelzések szerint száraz lesz – ebben az esetben senki sem fog mérvadó adatokkal rendelkezni a futamra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?