Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

Sainz: Jónak tűnt az autó az esőben

A Toro Rosso spanyolja remekül érezte magát vizes körülmények között az F1-es Ausztrál Nagydíj napján, míg Max Verstappent azért nem küldték ki délután, mert már elég tapasztalatot gyűjtött az esőben.

Egymás teljesítményét másolták a két pénteki szabadedzésen a Toro Rosso ifjú versenyzői: Max Verstappen az első tréningen végzett az ötödik pozícióban, míg Carlos Sainz a másodikon, miközben a spanyol délelőtt küzdött problémákkal, amely miatt nem tudott mért kört futni, holland kollégája pedig délután nem hagyta el a bokszát. Igaz, mint a csapat közleményéből kiderült, Verstappent nem műszaki probléma akadályozta meg a körözésben, hanem egyszerűen csak vártak arra, hogy felszáradjon az aszfalt, ám mivel ez nem történt meg, úgy érezték, felesleges további tapasztalatokat szereznie az esőben, hiszen az első edzésen már rengeteg kört megtett.

Verstappen_Melbourne_01_ToroRosso

„Kissé trükkösen alakult a mai nap: nem tettünk meg túl sok kört, az időjárási körülmények pedig folyamatosan változtak…” – nyilatkozta Verstappen a pénteki nap végén. „Amikor slick gumin mentünk ki, elkezdett esni, amikor pedig intermediate-eken, akkor az aszfalt száradásnak indult. Ugyanakkor jó érzés volt ismét autóba ülni, és remélhetőleg szombaton már több időt tudunk a pályán tölteni.”

Komoly önbizalomról tesz tanúbizonyságot a Toro Rosso döntése a holland benntartásával kapcsolatban, ám Sainz szavai alapján van is okuk az optimizmusra a csapatnál: a spanyol versenyző kifejezetten jónak érezte az autót a trükkös körülmények között.

Sainz_Melbourne_01_ToroRosso

„Nem indult a legegyszerűbben ez a hétvége. A délelőtti első szabadedzésen szembe kellett néznünk néhány problémával, amely miatt kevesebbet tudtunk körözni, de szerencsére nem sok mindenről maradtunk le, mivel a tréning nagy részében vizes volt a pálya. Az időjárás egész nap kissé idegesítő volt, de legalább a megbízhatóság terén jobban alakult a második edzés. Délután már sikerült annyit mennünk, amennyit akartunk, így visszanyertük annak az időnek egy részét, amit délelőtt elveszítettünk. Az autót jónak éreztem a vízen, ez önbizalommal tölt el arra az esetre, ha holnap vagy vasárnap esne, és jó formában érzem magam a pályán” – zárta gondolatait Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?