Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

Hamilton jól érezte magát a Mercedesben

A brit F1-es világbajnok elégedett a pénteki napjával, a rossz idő ellenére hasznosnak ítéli a szabadedzéseket és jó a hangulat a csapatnál - a szurkolók szerinte ezúttal is nagyon lelkesek.

Lewis Hamilton világbajnokhoz méltó módon indította a 2016-os F1-es idényt, rögtön megnyerte az első két szabadedzést, méghozzá masszív fölénnyel - igaz, csapattársa Nico Rosberg egy hiba miatt nem tudott kihívója lenni. A nehéz körülmények ellenére a brit pilóta természetesen elégedett a pénteki nappal, bár azt is ő is hangsúlyozta, hogy így egy kicsit különlegesre sikerült.

Hamilton_3

"Jó napunk volt az időjárási viszonyoktól függetlenül, hiszen mindig fontos, hogy különböző körülmények között tudjunk tesztelni. Nyilván szárazo több kört szerettünk volna megtenni, de a gumikkal, az egyensúllyal és a beállításokkal kapcsolatban így is tudtunk információkat gyűjteni, ami mindig jó" - nyilatkozta Hamilton. "Azt nem lehet tudni, hogy milyen lesz az időjárás, így most mi is igyekeztünk felkészülni mindenre, miközben a szokásos programot végigcsináltuk az autóval" - tette hozzá.

"Jó volt újra autóba ülni és megkezdeni az igazi munkát. A hangulat nagyon jó, biztos, hogy jól fog alakulni a hétvégénk. Az autónak jónak tűnik, de a verseny csak vasárnap lesz, addig pedig még sok a dolgunk, ráadásul a többiek is jók. Remélem, hogy szombaton száraz lesz a pálya és többet láthatnak minket a szurkolók, mert sajnos most túl sokszor nem tudtuk megmutatni magunkat. Annak ellenére, hogy az időjárással ők is küzdöttek, lelkesek és kitartóak voltak, most is nagyszerű a közönség" - értékelt a pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?