Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

Délután körideje sem volt a Renault-nak

Látványtalanul indult a visszatérés a Renault gyári F1-es csapata számára. Magnussen csak egyetlen körben tudott jobban odalépni, míg Palmer első melbourne-i szereplését nehezítették az esős körülmények.

A 2010 után újra saját istállóval szereplő Renault új festéssel – az eddigi feketét sárgára cserélték – vágott neki az Ausztrál Nagydíjnak, az edzésnapon azonban nem sikerült maradandót alkotniuk: a csapat két fiatal versenyzője, Kevin Magnussen és Jolyon Palmer 10. és 14. idővel zárta az első szabadedzést, amelyen rövid időre fel tudták tenni a lágy abroncsokat. A második tréningen aztán egyikük sem futott mért kört.

„Nem a legjobb körülmények jellemezték a mai napot, de örülök, hogy ismét pályára léphettem itt Ausztráliában” – mondta a mezőnybe visszatérő Kevin Magnussen, aki a nap során 15 kört tett meg, ez azonban kevés érdemi információ gyűjtésére volt elegendő: „Főleg ki-be járkáltam a bokszból, az egyiken nyomtam meg egy kicsit jobban. Holnap nem lesz sok időnk, de vezettem már versenyautót, itt, az Albert Parkban is, ezért a kvalifikáció biztosan rendben lesz.”

Csapattársa, a korábbi GP2-es bajnok Jolyon Palmer újoncként azonban először versenyez Ausztráliában. „Jgazán cool a pálya, utcai érzete van, egy kissé rázós, és valódi kihívás teljesíteni. Az autó jól működött az esőben, mindkét edzés folyamán rendben volt az egyensúly, nem értek minket meglepetések” – idézi a Renault sajtóközleménye Palmert.

„Nagyszerű volt látni az RS16-ot első edzésein az új színekben” – nyilatkozott a csapat részéről Nick Chester műszaki igazgató is. Elárulta, a nap egyfajta bejáratás volt a Renault számára. „Az időjárás miatt arra koncentráltunk, hogy összerázzuk a karosszériát és az eljárásokat gyakoroljuk, ahelyett, hogy teljesítményre összpontosítottunk volna. Jobb időjárásra van kilátás holnap, így valószínűleg teljes harmadik edzésünk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?