Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

Cserék Hamilton és Rosberg szerelőcsapatában

Kiderült, hogy a Mercedes alaposan megbolygatta a két pilóta gárdáját, többen helyet cseréltek Hamilton és Rosberg stábjában. A döntés mögött nem a versenyzők kapcsolata áll.

Az Autosport lap beszámolója szerint öt-öt változás történt Lewis Hamilton és Nico Rosberg szerelőcsapatában: az eddig a világbajnok autóján dolgozó egyes emberek helyet cseréltek a 6-os számú Mercedes stábjának tagjaival, valamint új munkatársak is érkeztek az istállóhoz. A mérnöki személyzet nem változott, de a két első számú szerelőt megcserélték. Nico Rosberg üdvözli a csapat döntését.

„Úgy gondolom, pozitív változás történt. A bajnoki csaták intenzívek voltak az elmúlt két szezonban, a csapat tágabb értelemben vett erősségének pedig jót tesz, ha megmozgatják az embereket, és nem hagyják, hogy egyetlen autóra vagy versenyzőre koncentráljanak” – mondta az elmúlt két szezonban bajnoki második helyet szerző Rosberg.

A két versenyző kapcsolata gyakran feszültté vált az előző idények során, a Mercedes azonban vallja, a személyi cserékkel nem azt akarják megakadályozni, hogy a két szerelőcsapat között ellenséges hangulat alakuljon ki. „Az elmúlt két évben tudtuk ezt kezelni. Nem a versenyzők állnak a cserék mögött, egyszerűen felkavarni, frissen tartani akarjuk a dolgokat. Erre szükség van, mert nem akarjuk, hogy mindenki ugyanazt csinálja 15 éven keresztül” – magyarázta a csapat egyik szóvivője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?