Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

Hamilton: A Ferrari nem mutatott meg mindent

A címvédő F1-es pilóta szerint a maranellóiaknak maradt még rejtegetnivalója az előszezoni tesztek után - Vettel azonban nem akar nagy elvárásokat támasztani csapatával szemben.

A két, Barcelonában futott gyakorlás után csak annyi biztos, hogy a Mercedes és a Ferrari ismét kiemelkedik a mezőnyből, de hogy mennyi a valós különbség a két gárda között, arra most még senki sem tud választ adni. Amikor Lewis Hamiltont arról kérdezték, hogy szerinte a vörösök rejtegetnek valamit, így válaszolt: „Úgy tűnik, hogy ebben az évben a mezőny tagjai közelebb vannak egymáshoz, ugyanakkor azt hiszem, a Ferrarinak van még valami a tarsolyában. Sokkal közelebb lesznek hozzánk, mint azt mondják” - mondta Hamilton, aki teljes mértékben felkészült a maranellóiak jelentette fenyegetésre.

Sebastian Vettel - aki tavaly egyedüli pilótaként nyert futamot a Mercedes-pilóták mellett - úgy érzi, hogy jobban megdolgoztathatják majd az Ezüstnyilakat a pénzükért. „Szerintem megvan” - utalt Vettel arra, hogy minden eszközzel rendelkeznek-e ahhoz, hogy legyőzzék a Mercedest.

„Jó úton járunk, fejlődünk, ahogyan tavaly is tettük. Az biztos, hogy előreléptünk, de hogy ez elég nagy-e, majd meglátjuk. Így szezon előtt nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy még mindig a Mercedes a favorit - mi azon vagyunk, hogy a jövő favoritjai legyünk.”

A brackley-i gárda a tesztek alatt a megbízhatóságot, és a kilométerek gyűjtését tartotta szem előtt - Hamilton viszont annak is örült volna, ha tisztábban kirajzolódhatott volna előtte a W07-es igazi tempója

„A tiszta körök mindig remek mókát jelentenek, míg a hosszabb etapok… nos, azok nem túl izgalmasak, de megtettük, amit kellett. Úgy kezdtük el a tesztet, hogy 800 km-t fogunk futni egy nap, noha nem hittük, hogy képesek leszünk rá. Utólag visszatekintve, megoszthattuk volna a munkát, de végül is tökéletesen alakult számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?