DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo a jövő F1-es világbajnoka?

Mark Webber szerint honfitársa már most gyorsabb, mint ő valaha volt és egyértelműen benne van az F1-es világbajnoki cím - ehhez viszont megfelelő autóra van szüksége...

Mark Webber, a Red Bull korábbi ausztrál F1-es pilótája szerint honfitrása, Daniel Ricciardo már most jobb, mint amilyen ő valaha volt. Webber 2013-ban vonult vissza, és Ricciardo az ő helyét foglalta el az energiaitalosok második autójában. A perthi rögtön megverte a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, s bár az előző idénye nem sikerült túl jól, jó autóval mindenképpen esélyes lehet a világbajnoki címre.

"Ricciardo nyilvánvalóan nagyon gyors" - nyilatozta Webber a CNN-nek. "Most már elég sok tapasztalata is van, szóval ő az egyik legtapasztaltabb versenyző az élmezőnyben, aki esélyes lehet futamgyőzelmekre, világbajnoki címekre. Egyértelműen benne van a világbajnoki elsőség a jövőjében. Szerintem jó irányba fog elindulni és biztos vagyok benne, hogy meg fogja szerezni a vb-címet."

Ricciardo_1



A jelenlegi Red Bull azonban nem tűnik alkalmasnak erre a feladatra, hiszen minimum a Mercedes és a Ferrari előttük jár. "A megfelelő autóra van szüksége ahhoz, hogy ezt teljesítse. Erre az útra kell terelnie magát, ahogy tette ezt pár évvel ezelőtt és ő több, mint képes lehet erre. Szerintem ő már most gyorsabb, mint amilyen én valaha is voltam és ez egy jó lehetőség Ausztráliának is."

Webber szerint egyébként az ausztrál pilóták nincsenek könnyű helyzetben, ha a Formula-1-ről van szó. Nekünk, ausztráloknak az áttörési esélyünk meglehetősen alacsony. Több, mint húsz év telt el Alan Jones és az én futamgyőzelmem között. Pontokat és dobogókat szerezni éppen olyan nehéz, mint megérkezni a Formula-1-be és hosszútávú szerződést kapni ausztrál versenyzőnek. Az viszont, hogy Daniel itt van, mutatja, hogy versenyképesek vagyunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: