Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 18. hétfő
F1

Hamilton és Vettel sosem lesznek csapattársak

Christian Horner szerint nem lehet két ilyen pilótát egy F1-es csapatban tartani, az istálló szempontjából borzasztóan nehéz lenne a helyzet - beszélt arról is, hogy milyen volt Vettel és Webber viszonya anno.

A jelen két legjobb pilótájának egyértelműen Lewis Hamiltont és Sebastian Vettelt tartja a közvélemény - az elmúlt hat szezonban a két versenyző valamelyike nyerte a világbajnoki címet és jelenleg is ők a legesélyesebbek a végső győzelemre, ha a Ferrari versenyképes lesz. Voltak olyan hírek korábban, hogy Hamilton megpróbált a Red Bullhoz szerződni Vettel mellé a 2010-es évek elején, ami végül nem jött össze - Christian Horner szerint a következő évek két, talán legmeghatározóbb F1-es pilótája soha nem fog egy csapatban versenyezni.

Dppi_00115015_389

"Lenyűgözne, ha láthatnám ezt a két pilótát egyszer ugyanannál az istálónál vezetni" - nyilatkozta Horner a The Telegraph-nak. "Egy csapat szemszögéből borzasztóan nehéz lenne megküzdei ezzel a helyzettel. Rendkívül megosztó szituáció lenne folyamatosan, hiszen mindig lenne egy pilótád, aki elégedett és örömittas, de közben mindig lenne egy, aki mérges, vagy feszült" - vázolta a helyzetet.

A Red Bull-vezér szerint már Sebastian Vettel és Mark Webber belső harca sem volt teljesen egészséges a csapategység szempontjából, mint ahogy most Lewis Hamilton és Nico Roserg küzdelme sem az. "Nézzük meg Lewis és Nico küzdelmét, ez messze van a harmonikustól. Nálunk is hasonló volt a helyzet Seb és Mark között. Sebastian volt felül, de ha Mark bármit tehetett azért, hogy csapattársa bőre alá másszon, azt megtette. Sosem szerette megmutani az adatait a kvalifikáción, azt sem, hogy hányadik fokozatban fordult, csak a Q3-ban" - tekintett vissza Horner.

"Most a Mercedes is hasonló helyzetben van: két olyan versenyző vezeti az autójukat, akik mindenképpen vívni akarnak" - tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?