Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Raikkönent nem érdekli a külső nyomás

A Ferrari F1-es csapatának finn világbajnoka szerint nem számít, hogy milyen terhet raknak rájuk az emberek, neki és a maranellói gárdának is ugyanazok maradnak a célkitűzései a 2016-os idényre.

Kimi Raikkönen 2014-ben tért vissza a Ferrarihoz, amelynek színeiben 2007-ben világbajnoki címet tudott nyerni – ezzel a finn pilóta máig a maranellóiak utolsó összetett győztesének számít. A rutinos pilóta teljesítménye azonban alaposan elmaradt Fernando Alonsóétól, s tavaly sem igazán tudta tartani a lépést új csapattársával, a három győzelmet is szerző Sebastian Vettellel. Raikkönen ülése veszélybe is került, ám végül a Scuderia úgy döntött, a 2016-os szezonnak is vele és a német versenyzővel akarnak nekivágni.

Raikkönen_Barcelona_DPPI

Bár a finn tudja, hogy az előző évek gyengébb eredményei és a Ferrari erősödő teljesítménye is komoly nyomásként nehezedhet a vállára, egyelőre nem foglalkozik a külső tényezőkkel, csupán a saját és az istálló céljaira koncentrál:

„Tudjuk, mit várnak tőlünk az emberek. Természetesen csapatként és versenyzőként is az a célunk, hogy fejlődjünk az előző évhez képest” – nyilatkozta Raikkönen, akinek szavait a crash.net szaklap idézi. „Mindannyiunknak ez a célja. Mondhatunk olyanokat, hogy ez fog történni vagy ezt meg ezt akarjuk elérni, de vajon sikerülni is fog elérnünk ezeket? Nem tudhatjuk.”

„Mint korábban is mondtam, azért dolgozunk, hogy elérjük azokat a célokat, amelyeket csapatként mindannyian kitűztünk magunk elé. Bár az emberek nyomást helyeznek ránk, de a célok ugyanazok. Nem számít, hogy van-e rajtunk teher vagy sem, ugyanazt akarjuk elérni. Remélhetőleg sikerülni is fog, de nem lesz könnyű dolgunk. Bízzunk benne, hogy legalább egy jó csatát láthatunk majd” – fogalmazott a mezőny korelnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?