Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Grosjean minél előbb pontot akar szerezni

Romain Grosjean eddig nagyon elégedett az F1-es újonc Haas istállóval, mind az autó, mind a csapat meggyőző számára - szerinte a céljuk a minél előbbi pontszerzés lehet.

Az újonc Haasnak voltak gondjai a téli tesztek során a Ferrari-erőforrással, és több (kisebb-nagyobb) technikai problémájuk is adódott, ennek ellenére a debütálás remekül sikerült számukra - a Toyota érkezése óta talán ez a legbiztatóbb első benyomás újonc csapatról. Romain Grosjean és Esteban Gutierrez is futott jó köridőket és bár a kényszerszüneteik miatt kevesebb időt tölthettek pályán, mint amennyit szerettek volna, így is jól haladtak a programjukkal. Az éles bevetés persze hátra van, hiszen az első futamra még egy hetet várni kell - Grosjean azoban bizakodó a helyzetüket illetően.

Haas_2

"Az első hét nagyon jól sikerült. Volt jó pár pozitív meglepetés és bár volt néhány kellemetlen is, a csapat összességében meggyőző volt" - tekintett vissza a tesztre a pilóta. "A Formula-1 világát is lenyűgöztük azzal, hogy ott voltunk Barcelonában, tudtunk tesztelni és futottunk néhány jó kört. Az autó jól működött és úgy tűnt, mintha mindenki hosszú ideje dolgozna együtt, a csapat hangulata pedig nagyon jó. Sok tapasztalat gyűlt össze és mindenki figyel a másikra" - beszélt az újonc csapatról Grosjean.

"Ez egy jó autó, jó alapokkal, egyensúllyal. Nagyon hasonlít a szimulátorban tapasztaltakhoz, ami természetesen jól jön és valószínűleg kétszer olyan gyorsan dolgozunk ennek segítségével. Otthonosan érzem magam benne" - beszélt munkaeszközéről a pilóta. "Van még néhány dolog, amin javítanunk kell, de összességében nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a VF-16 működik. Célokat kitűzni még korán van, de természetesen pontokat akarunk szerezni olyan gyorsan, ahogy csak lehet" - tekintett a jövőbe Grosjean.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?