Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 21. csütörtök
F1

"Rendkívül szomorú, amit Bernie mond"

Az F1 ikonikus alakja szerint elszomorító és szükségtelen Ecclestone kijelentése, a Mercedes uralma viszont véget fog érni - reméli, hogy a Ferrari idén megdolgoztatja a pénzükért Hamiltonékat.

Murray Walker a Formula-1 egyik ikonja. A 92 éves korábbi szakkommentátor 15 éve vonult nyugdíjba, de 2016-ban ismét szerepet vállal a Channel 4-nál - a sportág egyik legendás alakja csalódottságát fejezte ki az F1-et ért kritikák miatt. Úgy véli, egészen kiábrándító, hogy Bernie Ecclestone szerint nem éri meg jegyet váltani a futamokra.

"Ez rendkívül szomorú és szükségtelen" - nyilatkozta Walker a The Guardiannek. "Bernie-nek vannak napirendi pontja, talán csak le akarta húzni a Formula-1 értékét, hogy megvegye azt a CVC-től. De neki hivatalból is sokkal pozitívabbnak kellene lennie, nem beszélhet negatívan a Formula-1-ről, különösen, ha ekkora hallgatóság előtt mondja" - nyilvánított véleményt a korábbi kommentátor. 

Ecclestone-dppi_1

Walker szerint azonban nincs nagy gond a Mercedes jelenlegi uralmával - úgy véli, hogy volt már ennél sokkal rosszabb is a sportág történetében. "Az F1 tavaly semmivel sem volt unalmasabb, mint az '50-es években, amikor az Alfa nyert mindent, vagy később, amikor a Mercedes." A brit legenda már a Formula-1 kezdeti időszakában is jelen volt és gyakorlatilag a mai napig követi a sport alakulását - átlátja a folyamatokat és kis túlzással nincs olyan, amit ne élt volna meg az F1-gyel kapcsolatban.

Azt is hozzátette: valami történni fog, ami véget vet a Mercedes fölényének, ahogy a korábbi "királyságok" is megdőltek előbb-utóbb. "Mit gondolunk a 2000-2005 közötti időszakról, amikor mindenki tudhatta, hogy Michael Schumacher és a Ferrari fog nyerni? Valami történni fog, ami megállítja a Mercedest. Nem tudom, hogy mi lesz ez és azt sem tudom, hogy mikor következik be, de ők sem nyerhetnek örökké. Remélem, hogy a Ferrari idén megdolgoztatja őket a pénzükért."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?