Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

Most az idei Brazil Nagydíj van veszélyben

Az F1-ben ez már csak így megy: amint az egyik versenypálya bebiztosítja jövőjét, egy másik sorsa bizonytalanná válik - most éppen Interlagos felett kongatta meg a vészharangot Bernie Ecclestone.

A FOM elnöke a Sky Sportsnak erősítette meg a hírt, miszerint a Brazil Nagydíj helyzete már erre az évre, 2016-ra is kérdésessé vált, miután a szervezőknek gondjaik akadtak az idei verseny finanszírozásával. Az interlagosi futam idén is utolsóelőtti állomásként, november 13-i dátummal szerepel a versenynaptárban, tehát csak nyolc hónap múlva utazik oda a mezőny, így a braziloknak rengeteg idejük van még, hogy rendezzék az anyagiakat.

Dppi_00115019_631_1

Ecclestone szerint pontosan ez is történik, hiszen folyamatosan kapcsolatban áll a szervezőkkel, és egyeztetések folynak annak érdekében, hogy a naptár egyik legnépszerűbb pályája bennmaradjon a körforgásban - mint ahogy azt 1990 óta megszakítás nélkül teszi.

A felállt helyzet különösen kellemetlen időpontban érkezett abból a szempontból, hogy jelenleg is zajlanak a nagyszabású átalakítások Interlagos kiszolgáló-létesítményeiben és paddockjában. A 2014 óta folyó munkálatok célja, hogy nagyobb, modernebb férőhelyet biztosítsanak a csapatoknak a pályán, ennek értelmében pedig idénre az új garázsok is elkészülnének.

Csak pár napja vált biztossá egy másik szezonvégi futam, az USA Nagydíj helye az idei naptárban, de ezek szerint akkor nem sokáig lehettünk meggyőződve arról, hogy tényleg 21 futamból áll majd a naptár. Most Interlagosszal kapcsolatban várhatjuk a fejleményeket, de persze könnyen lehet, hogy Ecclestone csak szokásos fenyegetéseinek egyikével állt elő, amellyel jobb tárgyalási pozícióba akarja hozni magát a brazilokkal szemben, és koránt sem olyan komoly a gond, mint állítja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?