DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettelnek csak lesipuskásként lesz esélye?

Az idén már televíziós szakértőként dolgozó korábbi F1-es, Mark Webber úgy véli, a Ferrari idén még nem lesz a Mercedes szintjén, Hamilton és Rosberg rivalizálása azonban segítheti Vettelt.

Bár a téli tesztelés legjobb körei a Ferrarihoz fűződnek, és sokan bíznak abban, hogy a tavalyi előrelépések folytatásaként sikerült a Mercedes szintjére kerülni, vannak szkeptikus álláspontok is. Közéjük tartozik Mark Webberé, aki szerint korábbi csapattársa, Sebastian Vettel legfeljebb lesipuskásként lehet esélyes, erőből aligha.

„Úgy gondolom, a csata három srác között fog zajlani – Lewis, Nico és Sebastian között” – latolgatta az esélyeket a gpupdate.net-nek Webber, aki idén a brit Channel 4 közvetítésének tagjaként is kamatoztathatja szakértelmét. „Úgy gondolom, egy kis előny van Lewisnál, a formája és előző bajnoki címei miatt, de Nico több mint alkalmas arra, hogy megcsinálja. Csak a 12 hónapot össze kell raknia, ami nem könnyű Lewis ellen.”



„Azt gondolom, a Ferrari még nincsen ott, nem állt össze minden, ami ahhoz szükséges, hogy bajnokságot szerezzenek a Mercedes ellen” – tért ki a fő kihívónak tartott csapatra. „Ami azonban segítheti Sebet, az a csapaton belüli rivalizálás Lewis és Nico között, ami pontokat vehet el tőlük. De nehéz melója lesz a Mercedes ellen, amely erősnek tűnt a tesztelés során.”

Még egy nevet említett, akitől nagy dolgokra számít, Max Verstappenét – igaz, felhívta a figyelmet a második év buktatóira: „A második szezon nehezebb lehet, mint az első. Mindenki dicsér, hátba vereget újoncként, aztán a második évedben ugyanezek az emberek elvárják, hogy teljesíts. Meglátjuk, hogyan birkózik meg ezzel Max. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy a Toro Rossót érdemes lesz figyelni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: