Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A Mercedes 20 lóerőt ajándékozna a többieknek

Gáláns ajánlatot tett az élen álló F1-es motorgyártó ellenfeleinek: egy kisebb módosítás értelmében, ami rájuk nem vonatkozna, a Ferrari, Renault és Honda is 20 lóerővel lenne erősebb.

Sokan attól félnek, hogy az idei szezonban változatlanul a Mercedes uralja a Formula-1 nagydíjait, a németek csomagja lesz továbbra is a legerősebb mind csapatként, mind motorszállítóként. A Mercedes, Ferrari, Renault és Honda, azaz a királykategória motorgyártói a héten Londonban tartottak megbeszélést, ahol az Auto Motor und Sport lap szerint a németek egy különleges ötletet dobtak be, segítségként riválisaiknak.

Az elképzelés egyszerű: a Ferrari, Renault és Honda 2 %-kal emelhetne az üzemanyag-átfolyás mértékén, míg a Mercedes maradna a jelenlegi, 100 kg/óra paraméternél – ezt a szabályt egyébként nem olyan régen míg mindenestől el akarták törölni. A változás segítségével a három kedvezményezett erőforrás teljesítménye 20 lóerővel nőne. A Mercedes reméli, hogy ennek hatására elhallgat a motorok egyenlőbb szintre hozásáért kardoskodó Formula-1 Bizottság.

Sebastian Vettel egészen máshogy képzeli el a motorra vonatkozó szabályok jövőjét, ő mindenfajta korlátozást eltörölne: „Sportolóként úgy gondolom, a Formula-1-nek arról kellene szólnia, ki tudja leggyorsabban vezetni az autóját, nem arról, hogy ki a legjobb benzinspórolásból” – nyilatkozott határozottan a német pilóta.

A londoni találkozón több javaslat is felmerült azzal kapcsolatban, hogyan változzon a motorformula a jövőben. Ezzel kapcsolatban áprilisban, a Bahreini Nagydíjon próbálnak majd dűlőre jutni a felek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?