Steward
Áts Ferenc
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 21. szombat
F1

Sainz odaadná az F1 szépségét Bianchiért

Carlos Sainz saját elmondása szerint nem bánná, ha a Formula-1-es autók a jelenleginél csúnyábbá válnának, feltéve, hogy így meg lehet előzni az olyan tragédiákat, mint Jules Bianchié.

Újabb versenyző szállt be a halo-vitába, ismét a „pro” oldalon. A Toro Rosso spanyolja, Carlos Sainz úgy nyilatkozott, hogy a Formula-1-ben az esztétikai szempontoknak háttérbe kell szorulnia, ha a mérleg másik nyelvébe a biztonság kérdése kerül. Bár többen úgy nyilatkoztak, a jövő évtől bevezetni tervezett új védelmi rendszer Jules Bianchi életét nem óvhatta volna meg, Sainz épp az ő példáját hozta fel érvelése alátámasztására:

bianchi_g

„Tudom, hogy a glória nem túl vonzó a szemnek, de ez nem létfontosságú prioritás a Formula-1 számára. Ha egy olyan balesetet látsz, mint Jules-é, azt gondolod, hogy talán megfelelőbb fejvédelemmel ma is köztünk lehetne. Te pedig azt mondod erre, hogy miért is ne? Boldogan feláldoznék egy részt az F1-es autók szépségéből azért cserébe, hogy Jules ma is köztünk legyen” – mondta Sainz, majd így folytatta:

„Még ha nem is vonzó mindenki számára, ez nem befolyásolja az autók vezetését. És nem is érdekel, egyszerűen szeretném, ha a fejünk védelme a lehető legnagyobb lenne. Mindig szeretnénk tiszteletben tartani a Formula-1-es autók alapvető jellemzőit és jó kinézetét, de anélkül, hogy elfelednénk: a versenyzők élő emberek, s az életük ilyen eszközökkel menthető meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?