Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Alonso: Nem vagyunk messze a dobogótól

A McLaren-Honda spanyolja szerint csapata komoly előrelépést könyvelhetett el a tél folyamán, ugyanakkor a melbourne-i nyitány előtt nem bocsátkozna jóslatokba arról, mit érhetnek el idén az F1-ben.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a 2015-ös Formula-1-es évad egyik legkellemetlenebb meglepetését a McLaren és a Honda közös küszködése jelentette: a wokingi gárda – jórészt a japánok erőforrásának gyengesége és megbízhatatlansága miatt – óriási lemaradásban volt a riválisokhoz képest, ráadásul folyamatosan műszaki problémák hátráltatták őket. A mostani előszezon azonban sokkal jobban sikerült a legendás istálló számára: szemlátomást mind sebesség, mind megbízhatóság terén előreléptek. Fernando Alonso szerint még akár arra is lehet esélyük, hogy idén újra visszatérjenek a pódiumra:

Alonso_Barcelona_DPPI

„Nem hiszem, hogy messze lennénk attól, hogy szerezzünk egy dobogós helyezést” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok, akinek szavait a thisisf1.com szakoldal idézi. „Meglepődnék, ha ez már a szezon elején összejönne, de ha minden összeáll, akkor komoly előrelépéseket tehetünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy tavaly 12 motort használtunk fel a szezon során, és nehéz elképzelni, hogy ez idén megismétlődhet.”

Alonso ugyanakkor nem vesz még semmit biztosra: elmondása szerint a két barcelonai teszt alapján minden eddiginél nehezebb megjósolni, mik az erőviszonyok a Mercedest és a Ferrarit követő mezőnyben.

„Amikor megérkezünk Ausztráliába, és mindenki egyszerre hajt pályára ugyanazokkal a gumikkal és ugyanolyan mennyiségű üzemanyaggal, akkor fogjuk meglátni, hogy a 17., a 11. vagy az 5. helyen állunk, és csak azt követően mondhatunk bármit is arról, mit várunk ettől a szezontól” – fogalmazott az esélyekkel kapcsolatban a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?