Steward
Áts Ferenc
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 21. szombat
F1

Verstappen: Már holnap kezdődhet a szezon

A fiatal F1-es pilóta szerint az új autó megbízhatósága lenyűgöző és úgy véli, hogy pontosan ilyen érzésekkel jó lezárni egy tesztet - felőle akár már holnap is kezdődhetne a szezon.

Max Verstappen a csütörtöki napon 159 kört tett meg a Toro Rossóval és összességében a negyedik helyen zárt bő hat tizeddel elmaradva Raikkönen idejétől. Az autó gyakorlatilag hiba nélkül működött ezúttal is, ez pedig nagy előrelépés az előző idényhez képest - ezt már Carlos Sainz is kiemelte korábban, szerinte ez lehet a fő előrelépésük a Ferrari-motorral. Verstappen is elámult az autó megbízhatóságán és az új technikát "áldásnak" nevezte.

Verstappen

"Nagyon jól alakult a tesztünk múlt héten és ezen a héten is, most pedig ismét megmutattuk, hogy az autó megbízhatósága nagyon jó, hiszen 159 kört tudtunk megtenni" - értékelte a napját Verstappen. Azt is hozzátette: ilyen érzésekkel jó befejezni egy tesztet. "Jó így befejezni az előszezoni teszteket: fent vagyok, magabiztos vagyok az elmúlt két hét után."

Verstappen már most várja az idénnyitót, úgy érzi, hogy itt az idő a rajthoz. "Alig várom már a szezon első versenyét! Keményen dolgoztunk és előrelépést értünk el, úgyhogy itt az idő, hogy elkezdjük a szezont". 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?