DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen a halóról: Meglepően kicsi a különbség

Kimi Raikkönen szerint egy kicsit kevesebbet látni, de meglepően jól működik a halo - a Ferrari napjáról úgy nyilatkozott, hogy eddig ez sikerült a legjobban az F1-es tesztidőszak során.

A mai nap szenzációja az új halo tesztelése volt, a fejvédőt Kimi Raikkönen próbálhatta ki a Ferrarin - bár a finn pilóta zárta az élen a teszt csütörtöki napját, mégis inkább erről a szerkezetről kérdezték. Raikkönen összességében elégedett volt és azt mondta, hogy nagy különbség nincs az eddigiekhez képest.

"Magától értedődően más a kilátás, kevesebbet látunk előre, de nem hiszem, hogy ez a végleges verzió, úgyhogy összességében azt mondhatom, hogy meglepően kicsi a különbség" - értékelte a halót Raikkönen. A pilóták közül Nico Rosberg már most kiállt a fejvédő szerkezet mellett, a Red Bull viszont tpróbálgatja saját verzióját. 

KIMI



Raikkönen természetesen a különleges teszt mellett a nap leggyorsabb körét is megfutotta, amely ráadásul a tesztidőszak legjobb körének is számít - 1:22.765-ös idejét ultralágy gumikon futotta. Ezt követően a délutánt versenyszimulációra szánta a Ferrari, Kimi szerint pedig ez volt az eddigi legjobb napuk - ez nem túl meglepő kijelentés tőle, hiszen már kétszer is hátráltatta technikai hiba.

"Ez eléggé rendben volt. Ha akartunk, többféle képpen is tudtunk gyorsabb köröket futni és összességében ez volt az eddigi legjobb napunk a tesztidőszak során - nem volt semmiféle problémánk. Sok kört tudtunk megtenni. Egyszer meg kellett állnunk a piros zászló miatt, de ezt leszámítva teljesen rendben volt ez a nap" - értékelt Raikkönen.

Holnap Sebastian Vettel ül autóba az olasz istállónál és a hírek szerint ő is kipróbálhatja a halót. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: