Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

Massa a Ferrari és a Mercedes szintjén

Figyelemreméltó eredménnyel végzett Kimi Raikkönen mögött egykori csapattársa csütörtökön: a Williams-pilóta köre akkor igazán meggyőző, ha megnézzük, milyen abroncson érte el azt.

Második helyen zárta a barcelonai tesztelés utolsó előtti napját Felipe Massa, Kimi Raikkönen legjobb körétől 0,428 másodpercre lemaradó időeredménye pedig különösen figyelemreméltó: ugyanis míg Raikkönen ultralágy gumikkal lett a nap legjobbja, addig Massa a lágy specifikáción teljesítette 1:23.1-es körét. Ez a teljes tesztidőszak harmadik legjobb ideje a sárga színezésű abroncsokon, csupán Kimi Raikkönen (ugyancsak ma) és Nico Rosberg (kedden) volt képes ennél jobbra, Massa pedig kevesebb, mint két tizedmásodpercre van tőlük.

„Egészen jó volt, azt hiszem, az eddigi legjobb napom. A múlt hét nem volt túlságosan örömteli, de ez eddig nagyon erősen alakul” – lelkesedett Massa, aki gyorsasága mellett 119 megtett körrel is dicsekedhet. „Valtteri is jól ment tegnap, és a mai is jó nap volt számomra, hogy megértsem az autót. Ez a legfontosabb, és jobban ment, mint múlt héten. Az autó viselkedése, az érzés is pozitív volt.”

A brazil versenyző, aki maga is kipróbálta az ultralágy abroncsot, gyors köre során azonban Danyiil Kvjat feltartotta, nem mulasztotta el megemlíteni, hogy az eddigi legjobb Williams-köridő sokkal alacsonyabb is lehetett volna.

„A hosszú etapokon jól viselkedett az autó, és a rövidebbeken is valamivel jobb köridőt teljesíthettem volna, mivel az ultralágyas körömön forgalomba kerültem. Úgy gondolom azonban, hogy pozitív volt, elégedett vagyok a nappal, és remélem, holnap is okom lesz a boldogágra, és száz százalékos felkészültséggel kezdhetem a szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?