DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Semmit sem kell bizonyítanom Alonso ellen

Lewis Hamiltont nem érdekli, hogy ki ellen kell versenyeznie csapaton belül, Fernando Alonsóval szemben pedig már bizonyított és ha ismét társak lennének, már nem kellene ezt megtennie.

Továbbra is téma Fernando Alonso és az F1-es karrierjének hátralévő időszaka, ráadásul a napokban arról beszélt a spanyol világbajnok, hogy korábban megpróbált a Mercedeshez szerződni. A Sky Sports összekapcsolta ezt a kérdést azzal, hogy Nico Rosberg szerződése lejár a szezon végén a Mercedesnél és Toto Wolffék megpróbálhatják megszerezni Alonsót Hamilton mellé - a két pilóta hatalmasat vívott 2007-ben, Hamilton újonc évében a McLarennél.

AlonsoHamilton



"Nem érdekel, hogy ki ellen kell versenyeznem" - nyilatkozta Lewis Hamilton elég egyértelműen a Sky-nak. "Boldog vagyok azzal, amink jelenleg van a Mercedesnél. Alonsóval versenyeztünk már egymás ellen ugyanazzal az autóval és megvolt az eredmény. Ezek után semmi mást nem kell már bizonyítanom" - felelte a felvetésre a regnáló világbajnok. 2007-ben a két pilóta azonos pontszámmal végzett, de míg Alonso címvédőként, Hamilton újoncként szállt ringbe és végül a brit versenyzőt sorolták előrébb - igaz, a világbajnokságot végül Kimi Raikkönen nyert a Ferrarival, nem kis mértékben a két mclarenes belharca miatt.

A Mercedes egyelőre nem akar beszélni a 2017-es tervekről, Toto Wolff úgy fogalmazott, hogy meglátják, hogy alakul ez az év, a pilótáik mennyire tudnak együtt dolgozni és milyen eredményt érnek el - korábban azt mondta, hogy Rosberg szerződése majd valamikor nyáron, vagy annak végén kerülhet terítékre. Fernando Alonsót egyébként még 2017-re is szerződés köti a McLarenhez, de bár a második teszten már mutatott előrelépést az autó, ha nem tud világbajnoki címért harcolni, könnyen elképzelhető, hogy váltani szeretne majd. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: