Steward
Áts Ferenc
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 21. szombat
F1

Button: Az F1 legyen elérhetetlen a versenyzőknek

Jenson Button nem beszél olyan lesújtó hangvételben a Formula-1-ről, mint csapattársa, de véleménye szerint a sportnak vissza kellene térni arra a szintre, amelyben a rajongók és más versenyzők is vágyakoznak utána.

A barcelonai teszt során a McLaren mindkét rutinos versenyzőjének véleményét kikérték a sport jelenlegi állapotával és a várható szabályváltozásokkal kapcsolatban, hiszen ha valakik, ők tényleg össze tudják hasonlítani a mai F1-et a 15 évvel ezelőttivel. Míg Fernando Alonso a kihívást hiányolja, addig Button az F1 presztízsvesztését emelte ki, meglátása szerint ugyanis az alacsonyabb kategóriák pilótái immár túl könnyen utat találhatnak maguknak a királykategóriába.

Dppi_00115020_126_1

„A Formula-1-nek hangosnak és őrülten gyorsnak kell lennie. Fontos az is, hogy szinte elérhetetlen legyen a legtöbb versenyző számára. Jelenleg azonban nem ez a helyzet. A GP2-es mezőny csak 2-3 másodperccel köröz lassabban, mint mi, és más kategóriák is közel vannak. Nagyobb különbségnek kellene lennie” - mondta a helyszínen tartózkodó média képviselői előtt.

„Arra is szükség van, hogy a gyerekek izgalomba jöjjenek egy Formula-1-es autó látványától, de szerintem ez az érzés is eltűnt kissé. Remélhetőleg jövőre az új szabályokkal ezen hiányosságoknak egy részét visszakapjuk.”

Button szerint a kipufogót érintő módosítások egyértelműen javítottak a motorok hangján, de az még mindig nem az igazi. „A mi motorunk szépen szól, és a többi gyártóé is hangosabb lett egy kicsit, de szerintem a miénk a legerőteljesebb” - mondta a Hondáról. „Persze még most sem pörög 20 000 fordulaton, szóval itt is hiányzik valami. De továbbra is úgy gondolom, hogy ez egy szexi, élvezetes sport. Csak egy kicsit több hangra lenne szükségünk, és akkor még jobbá válhatna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?