Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Nem csak a Ferrari miatt aggódik a Mercedes

A Ferrari mellett más F1-es csapatok is fenyegetést jelenthetnek a Mercedesre – állítja Nico Rosberg, aki szerint nagy csata várható az idei évben, ám egyelőre nem ismerik a pontos erőviszonyokat.

A mezőny több tagja arról beszél, hogy a Mercedes a 2016-os szezonban is legyőzhetetlen lesz, akárcsak tavaly. A múlt heti barcelonai teszt során a Ferrari a négy napból hármat megnyert, ám a Mercedes mindvégig erős formáját mutatta. A kérdésre, jelenleg ki a favorit a mezőnyben, Rosberg így válaszolt: „Nehéz ezt most megmondani, nagyon szoros a verseny a Ferrari és köztünk, és talán más csapatok is ott lehetnek.”

 Rosberg

A Mercedes versenyzői a négynapos teszt során fél-fél napot tesztelnek majd, így kedd délelőtt Rosberg ült a volán mögé. „Elvégeztünk néhány időmérős gyakorlatot ma reggel – ez is fontos, és sokkal élvezetesebb is a határokat feszegetni és igazán mindent beleadni. Közel van egymáshoz a két csapat. Nehéz megmondani, hogy pontosan hol állunk pontosan, de remek munkát végeznek, szóval tényleg mindent bele kell adnunk, mert nagy fenyegetést jelentenek. De természetesen magabiztosak vagyunk és készen állunk a harcra, ez biztos.”

A német versenyző hozzátette, nem szeretné összemérni a 2015-ös állapotokat az ideivel, ugyanis teljesen mások voltak a körülmények. „Nem tudom összehasonlítani az autót azzal, amilyen tavaly ilyenkor volt. Már nem is tudok visszaemlékezni, hogy milyen volt akkor. Változtatunk a gumikon a közepestől a lágyakig, az üzemanyagszintet is módosítjuk, mindent. Lehetetlen összehasonlítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?