Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Eddigi legjobb évére készül Perez

Nagy az optimizmus a Force Indiánál, a mexikói pilóta szerint ő és a csapat is legjobb szezonját érheti el, habár ehhez a Red Bull és Williams ellen kell harcolniuk. Az istálló legalább két dobogót szerezne, ami még sosem sikerült.

Ami a bajnoki helyezést és pontszámokat illeti, 2015 – melyet az egyéni pontverseny 9. helyén zárt – volt Sergio Perez eddigi legjobb szezonja, és a konstruktőri tabellán ötödikként végző Force India ugyanezt mondhatja el magáról. Az indiai csapat meggyőzően teljesített az első barcelonai teszt folyamán is, Nico Hülkenberg futotta meg a teljes gyakorlás második legjobb köridejét. Perez elképzelhetőnek tartja, hogy idén még előrébb jutnak az összetettben.

„Lássuk meg, mennyire lehetünk versenyképesek az év elején az új autóval, ugyanakkor optimista vagyok, hogy erősen tudunk kezdeni” – nyilatkozta a mexikói a gpupdate.net-nek. Reálisnak tartja, hogy az elmúlt év Orosz Nagydíjához hasonlóan ismételten dobogóra álljon, de azt is tudja, csapatának nem egyszerű ellenfeleket kell megvernie:

„Az előző évben ötödikként végeztünk. Hogy előrébb kerüljön, olyan istállókat kell legyőznünk, mint a Red Bull és Williams. Nem lesz könnyű javítani azon, amit tavaly elértünk, de hiszek a csapatban, és őszintén remélem, hogy mindannyiunk számára ez lesz a valaha volt legjobb év.”

A Force India műveleti igazgatója, Otmar Szafnauer hasonlóan gondolkodik: minimum két dobogót vár a csapattól, amely korábban sosem tudott egynél többet szerezni egy szezonban. „Utálom megjósolni a jövőt, és épp ezt csináljuk, próbálunk a kristálygömbbe tekinteni. Azt mondom, a célunknak annak kell lennie, hogy kettőt vagy többet szerezzünk. Tavaly egyet sikerült, legalább meg kell dupláznunk. Két-három pódium fantasztikus lenne” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?