Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

A csapatfőnököt is meglepte a Haas tempója

Sajnos hozzászoktunk, hogy az újonc csapatok esnek-kelnek első F1-es bevetéseiken - bár a Haasnak is akadtak problémái, egyáltalán nem mutatkoztak sereghajtónak - ez pedig a csapatfőnök Günther Steinert is meglepte.

„Végre egy igazi újonc F1-es csapat!” - kiálthattak fel a rajongók az első barcelonai tesztet követően, hiszen az elmúlt években hozzá lehetett szokni, hogy ha új gárdával bővül a mezőny, a friss csapatnak igencsak meg kell küzdenie a „kenyérért” - elég csak a Caterham, vagy a HRT kálváriájára és megszűnésére gondolni.

A Haas azonban más volt. Más, mert történetük első F1-es tesztjén kapásból többet voltak a pályán, mint a Manor és a McLaren. Más, mert működésükben, hozzáállásukban valódi profi gárda benyomását keltették. Más, mert az első napon bekövetkezett szárnytörés nem rakta őket partvonalra egész nap, hanem délután folytatni tudták a körözést.

Kedden Esteban Gutierrez már versenyszimulációt is futhatott, noha délután megállt alatta a VF-16-os. „Mindig abban a reménykedünk, hogy a legjobbat sikerül kihoznunk magunkból” - mondta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. „Simán mentek a dolgok, de ennek érdekében rengeteget kellett dolgoznunk. Az első szárny elvesztése viszont nem volt annyira sima, hiszen nem örültünk neki, hogy ez történt, éppen az első napon!”

„De pozitív vagyok azt illetően, hogy hogyan tudtuk kijavítani a problémát, találtunk egy megoldást, délután pedig már ismét pályára léphettünk. Végeztünk néhány mérést, és a nap végére már a csúcssebesség közelében autóztunk, hogy aztán a következő nap ugyanitt folytassuk. A csapat nagyon boldog, és büszke amiatt, amit ezen a héten sikerült elérnünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?