Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő
F1

Idén nem lesz átépítés a Hungaroringen

A Hungaroring aszfaltozása ugyan rendben lezajlik az előre eltervezett március végi időpontig, ám a legutóbbi futamon megszellőztetett, 25 milliárd forintos fejlesztés munkálatai 2016-ban már feltehetően nem kezdődhetnek el – tudta meg a Formula.hu

Ahhoz, hogy a nagyberuházás, azaz a teljes átépítés elindulhasson ősszel, a szezon végeztével, a tenderterveknek már most készen kellene állniuk, de egyelőre csak az előkészítési szakaszban tartanak.

hungaroring_celegyenes

Megváltozott ugyanakkor a magyar F1-es pálya tulajdonosi szerkezete. Év végén az állam kivásárolta az Ostermann csoport 21,2%, az Arago Holding Zrt.1,6% és több más kisrészvényes tulajdoni hányadát, így jelenleg a tulajdonosi jogokat a Hungaroring Zrt. felett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gyakorolja.

gyulay zsolt hungaroring 

A cég tisztségviselői körében nem történt változás, továbbra is Gyulay Zsolt a vezérigazgató és az igazgatóság elnöke, Gazsi Júlia pedig a vezérigazgató-helyettes. Érdekesség, hogy Gerstl Péter, az Ostermann Forma 1 Kft. vezetője a tulajdonváltozás ellenére is megtartotta alelnöki pozícióját, feltehetően annak köszönhetően, hogy a promóteri feladatok mellett a jegyértékesítést a jövőben is az ő vállalkozása végzi.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?