Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Hamilton: Rosberg nagyon erős lesz idén

A címvédő bajnok beismerte, előző F1-es szezon végén kissé kiengedett, motivációjával azonban nincs probléma: kész az eddigieknél erősebb csapattárs ellen harcolni.

Még sokakban elevenen élhet a 2015-ös idény befejezése: bár a szezon legnagyobb részében Lewis Hamilton legyőzhetetlennek bizonyult, és már Austinban megkaparintotta a világbajnoki címet, az utolsó három futamot csapattársa, Nico Rosberg nyerte meg. Akkor máris beindult a találgatás: vajon csupán arról volt szó, a tét nélkül versenyző Hamilton vett vissza egy fokozatot, vagy már a 2016-os Rosbergből kaptunk ízelítőt? A világbajnok szavaiból úgy tűnik, mindkettő.

„Megváltozott a gondolkodásmódom, miután megnyertem a világbajnokságot. Ennek ellenére mindig befutottam és megszereztem a csapatnak a kellő pontokat” – idézi a versenyzőt a Sky Sports. Hamilton egy másik nyilatkozatban így fogalmazott: „Nem igazán bosszant, ami akkor történt, mivel nem volt hatással a bajnokságomra. Sikeres szezonom volt, mindent pedig nem nyerhetsz meg.”

„Ha bárhogyan hatott rám, csak motivált” – idézi Hamiltont az F1Fanatic. „Azt gondoltam, oké, Nico nagyon gyors és nagyon erős lesz jövőre, ezért biztosnak kell lennem abban, hogy újra emelni fogok a szinten. Ez itt a nagy kérdés, hogyan lehetek képes rá. Az elmúlt két évben sikerült, de harmadszorra biztosan nehéz lesz. Ez az ismeretlen tényező, de az utóbbi időben gyakoroltam a szimulátorban, és szerencsére még tudok vezetni. Ez indításként jó!”

Ami az ösztönzést illeti, állítása szerint nem szenved belőle hiányt. „Abszolút késznek érzem magam, hogy visszatérjek és győzzek. Egyszerűen a DNS-emben van a nyerni akarás. Nem lesz szükség arra, hogy újra feltaláljam magam, vagy extra motivációt keressek. A motiváció ott van, szerencsére. Biztos, hogy az ellenfelek minden eddiginél erősebbek lesznek, így nekem is minden eddiginél erősebbnek kell lennem, hogy megbirkózzak bármivel, ami elém kerül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?