Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

„Már nagyon kiéheztem a versenyzésre!”

A tavalyi szezont a Ferrari tartalékversenyzőjeként töltő Esteban Gutierrez már alig várja, hogy ismét F1-es futamon állhasson rajthoz. A Haas pilótája elárulta, mi lesz a fő céljuk a teszteken.

Esteban Gutierrez két, a Saubernél eltöltött Formula-1-es évad után került a Ferrarihoz, ahol 2015-ben tartalékversenyzői szerepkört töltött be. A mexikói idén aztán ismét versenyzési lehetőséget kap, méghozzá a mezőnyhöz most csatlakozó Haas színeiben – a fiatal versenyző érthető módon már nagyon várja azt a pillanatot, hogy ismét felsorakozhasson egy F1-es futam rajtrácsára:

Gutierrez_DPPI

„Nagyon izgatott vagyok egy tartalékversenyzőként töltött esztendőt követően” – idézi szavait az F1i.com szakoldal. „Tele vagyok energiával és ötletekkel, és már nagyon kiéheztem a versenyzésre. Az autónk fejlesztése az elejétől kezdve kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy magabiztosan és abban a tudatban kezdhessük a szezont, hogy csapatként a lehető legjobban végeztük el a felkészülési munkálatokat.”

Gutierrez a jövő heti barcelonai teszt második napján, azaz kedden vezetheti először a Haas hétfő reggel leleplezésre kerülő első, egyelőre még név nélküli versenyautóját. A 25 éves pilóta elmondta, mire fognak koncentrálni a kétszer négynapos spanyolországi gyakorlás során:

„Szeretnénk annyi kört megtenni az autóval, amennyit csak lehetséges. Ez lesz az elsődleges célunk, mivel biztosra kell mennünk, hogy megtaláljuk az összes lehetséges problémát és még időben megoldjuk őket. Érdekes lesz az autó beállításait fejleszteni a teszt folyamán, hogy felkészüljünk az első futamra. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg munka vár ránk. Ugyanakkor a legfontosabb, hogy csapatként mindig együtt maradjunk, mert így fejlődhetünk igazán hatékonyan” – fogalmazott Gutierrez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?