DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen szimulátorban vezette az új autót

A Toro Rosso fiatal holland versenyzője csapata faenzai főhadiszállásán járt a héten, majd pénteken a Red Bull angliai központjában szimulátoron már a 2016-os F1-es autót is kipróbálhatta.

Már csak alig bő egy hét van hátra a Formula-1 idei első kollektív tesztjéig, ám vannak, akik addig a virtuális világban készülnek az előttünk álló szezonra. Néhány napja mi is beszámoltunk róla, hogy Romain Grosjean a Ferrari szimulátorán próbálhatta ki a Haas versenygépét, most pedig Max Verstappenről derült ki, hogy pénteken a Red Bull nagy-britanniai központjában járt, ahol szintén szimulátoron vezethette a 2016-os Toro Rossót.

Verstappen_DPPI



„A szimulátor közel áll a valósághoz, ezért nyilván kíváncsi vagyok, ugyanakkor arra még várnunk kell, hogy lássuk, hogyan megy az autó az igazi versenypályákon” – nyilatkozta még a látogatása előtt a fiatal pilóta saját weboldalán.

Verstappennek sűrű hete volt, hiszen a szimulátoros edzés előtt csapata faenzai főhadiszállására is ellátogatott, ahol elmondása szerint kollégája, Carlos Sainz is tiszteletét tette. „Beszéltünk a céljainkról, az autó koncepciójáról, a fejlődésről és a gép új részeiről. Sok mindenről kellett egyeztetnünk, és egyelőre minden rendkívül izgalmasnak ígérkezik” – mesélt az ottani tapasztalatokról a holland.

A Toro Rosso, amely idén a Ferrari 2015-ös erőforrásaival megy majd, minden bizonnyal jelen lesz a február 22-én kezdődő barcelonai gyakorláson, amelyen ugyanakkor csak egy csupasz, átmeneti festéssel láthatjuk majd az új autót. A hírek szerint a hivatalos bemutatóra csak február 29-én, azaz a második spanyolországi tesztet megelőző napon kerül majd sor.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: