DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Heidfeld: Az F1 nem olyan rossz, mint ahogy beállítják

A korábbi német F1-es pilóta úgy véli, hogy a Mercedes dominanciája természetes, a motorhangok és az igazi előzések viszont hiányoznak neki.

A Formula-1 rengeteg kritikát kap, főleg a V6-os turbómotorok bevezetése óta - Nick Heidfeld, a korábbi F1-es pilóta szerint azonban egyáltalán nincsenek akkora problémák, mint amiről néhányan beszélnek.

"Először is: az F1-nek ki kell törnie ebből a negatív spirálból, amiben most van. Persze mindig van min javítani, de a királykategória egyáltalán nem olyan rossz most sem, mint ahogy páran megpróbálják beállítani. Most is vannak fantasztikus autók, fantasztikus pilóták és fantasztikus versenyek is" - nyilatkozta Heidfeld a Motorsportnak.

Heidfeld-dppi



A korábban 13 dobogós helyet szerző pilóta szerint a Mercedes dominanciája is természetes, a sport velejárója. 

"Amióta a Formula-1 létezik, mindig voltak és vannak olyan csapatok, amelyek dominálnak, a többiek pedig próbálják izgalmasabbá tenni a dolgokat. Mindig lesz egy olyan csapat, amely jobb lesz a többinél."

Heidfeld azért azt is elárulta, hogy mi hiányzik neki most az F1-ből.

"Ami nekem hiányzik, az a motorhang, illetve az sem feltétlenül jó, hogy a DRS miatt sokszor túl egyszerű az előzés. Igaz, legalább látunk előzéseket, de ezek sokszor egyenesekben történnek és az egyenes végére már le is zajlanak, újra egymás mögött haladnak az autók. Az előzéseknek az egyenesek végén, a kanyarban kellene történniük."

Azt is hozzátette, hogy szerinte min kellene változtatni.

"A mechanikus tapadás mindig segíti a versenyzést. Nagyobb mechanikus tapadás, nagyobb gumik kellenek, ezek biztonságot és jobb versenyzést hozhatnak magukkal. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: