DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Csak a motor állhat a Red Bull újabb F1-es sikerének útjába?

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája szerint a dolgok már tavaly is jó irányba haladtak és mindenki motivált a csapatnál - úgy gondolja, hogy az egyetlen kérdés a motorteljesítmény lesz idén.

"Csak a motor a kérdés" - nyilatkozta Daniel Ricciardo, a Red Bull ausztrál pilótája az Autosportnak. A versenyző úgy gondolja, hogy minden más alkatrész megfelelő és az erőforrást leszámítva ismét övék lehet az egyik legjobb autó.

"Nem fogok azon gondolkodni, hogy bajnokságot nyerünk-e vagy sem, ez nem lenne helyénvaló. Amerre a tavalyi fejlesztések haladtak, nem csak az itt dolgozó emberek képességeit bizonyították, hanem fenntartották a motivációt és a sikeréhséget is a csapatnál. Számomra ez a legbiztatóbb: senkin nem látok kétségeket, motiválatlanságot, mindenki annyira éhes a sikerre, mint bármikor."

Ricciardo-RedBull



A pilóta szerint a karosszéria ismét jó lehet, a kérdőjelek a Renault-motor körül sokasodhatnak csak. "Sajnos a sikerünk valószínűleg attól függ majd, hogy milyen lesz a motorunk. Az autó többi része nagyszerű lesz 2016-ban, de hogy milyen lesz a motor? Ez a kérdés."

Ricciardo szerint nem beszélt egyik másik csapattal sem egy esetleges átigazolásról, ugyanis érezte a javulást már tavaly is.

"2014-ben nyertem három futamot, azt mondtam tavaly, hogy oké, akkor nyerjek megint legalább hármat. Ez nem sikerült, az első pár futam után újraértékeltem a helyzetet, de év közben is sokat javultunk. A motorral szenvedtünk végig, de eleinte a kasztni sem volt tökéletes. Most viszont volt ideje a Renault-nak fejleszteni, van időnk nekünk tesztelni, így nyilván nekem is vannak elvárásaim."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: