DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az állásáért megy idén Ricciardo és Kvjat?

Ugyan az autó versenyképessége visszaesett az utóbbi két évben, pilótafronton a bőség zavarával küzd a Red Bull: Verstappen érkezhet Ricciardo vagy Kvjat helyére?

Kellemes gondokkal küzd a Red Bull pilótafronton - két fiatal és gyors pilótájuk helyére másik két fiatal és gyors pilóta "gyúr" a Toro Rossónál. Sebastian Vettel távozása után úgy tűnt, hogy az ellene nagyon jól versenyző Daniel Ricciardo lehet a vezér, ám az előző idény nem sikerült jól számára: a másodéves és sokat kritizált Danyiil Kvjat végül több pontot szerzett, mint ő. Egyikük sem érezheti magát azonban biztonságban, hiszen a Toro Rossónál Max Verstappen már újoncként is letette a névjegyét...

"Azt kell mondanom, hogy megvan a sebessége" - nyilatkozta Ricciardo Kvjatról az autosport.comnak. "Nagyon szeretem a gyors kanyarokat, de ő is nagyon jól kezeli őket. Szeretném azt hinni, hogy még mindig én vagyok a nagykutya, de folyamatosan javul és nyomást helyez rám. Az időmérők során még volt némi előnyöm (12-7-re nyert Ricciardo - a szerk.,), de a verseny során, ahogy haladtunk előre a szezonban, egyre jobban teljesített. Eleinte kicsit túlizgulta, túl sokat hibázott. Nem lesz könnyű dolgom, de úgy érzem, hogy ha mindent megteszek, gyorsabb leszek nála" - beszélt csapattársáról az ausztrál pilóta.

Kvjat-Ricciardo-dppi



Ricciardo korábban felvette a harcot a négyszeres világbajnok Vettellel, előtte pedig dominált Jean-Eric Vergne ellen a Toro Rossónál. "Vergne is nyomás alá helyezett, de tudtam, hogy ha mindent beleadok, gyorsabb vagyok nála. Amikor jó napom van, úgy érzem, hogy senki nem tud megverni. Azt kell elérnem, hogy mindig jó napom legyen..."

Kvjat szerint Ricciardónak nagy előnye volt, hogy már eltöltött egy évet a Red Bullnál. "Ő már itt volt korábban is, a szezon elején sokkal jobban ismerte a csapatot, mint én. A szezon közepén már fordult a kocka, nehezebb helyzetben találta magát, de egy ilyen pilóta ellen versenyezni, mint ő, mindig kitolja a határaid, még keményebb munkára és több tanulásra ösztönöz" - fejtette ki Kvjat.

A két pilótának azonban most már nem csak egymásra kell figyelnie, ugyanis a "visszapillantóban" megjelent a fiatal Max Verstappen - a holland szupertehetségről már az újonc idénye után a jövő világbajnokaként beszélnek sokan. A potenciált természetesen az anyacsapat is látja és könnyen lehet, hogy jövőre magához láncolja - már csak azért is, hogy ne igazoljon el a riválisokhoz. Ha Verstappen (és Sainzról még nem is ejtettünk szót) legalább olyan jó évet fut, mint tavaly, nagy esély van rá, hogy a Ricciardo-Kvjat csata vesztese új állás után nézhet...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: