DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bejelentésre készül a Ferrari?

Jean-Eric Vergne, a korábbi Toro Rosso-pilóta szerint 2016-ra megváltozhat a szerepe a Ferrarinál - elmondása alapján az olasz istálló hamarosan bejelentést tesz majd.

Vergne három évet töltött a Toro Rosso pilótájaként 2011 és 2014 között, majd a tavalyi szezonra a Ferrarihoz szerződött tesztpilótának - azonban a 25 éves versenyző feladata a szimulátorra korlátozódott a fejlesztésben, a tesztidőszakokban nem vett részt. 

Vergne-dppi



Ezt a feladatot tavaly még Esteban Gutierrez látta el, azonban ő idén ismét versenyzői állást kapott a Haasnál, így Vergne előrelépése logikus döntésnek tűnhet. "Igen, a dolgok kissé megváltoznak idén, ezt hamarosan be is jelentik" - válaszolta a MotorSportTalk kérdésére Vergne, azonban amikor konkrétan arról kérdezték, hgoy Gutierrez helyére lép-e, annyit mondott, hogy "Meglátjuk, talán".

Vergne emellett a Formula-E sorozatban versenyez a DS Virgin Racingnél, a hétvégi Buenos Aires-i futammal kapcsolaban annyit mondott, hogy túl nehéz az autó és nem tudnak könnyítani rajta, így az egész szezont extra súllyal kezd majd teljesíteniük. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: