DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mercedes: A Red Bull hivatalosan nem kért motort

A német gyártó elnöke, Dieter Zetsche szerint a Red Bull soha nem kért motort a Mercedestől - ugyan voltak megbeszélések, de hivatalos ajánlatot egyszer sem kaptak a riválistól.

Dieter Zetsche, a Mercedes elnöke szerint a motorokkal kapcsolatos egyeztetések megakadtak a Red Bullal múlt szeptemberben - de nem csak azért, mert a németek nem akarták támogatni egyik fő riválisukat. "Bár egyetetések, tárgyalások voltak, konkrét ajánlat egyszer sem érkezett a Red Bulltól a motorokkal kapcsolatban" - nyilatkozta Zetsche az olas Gazzetta dello Sportnak. 

Mercedes-RedBull



Az istálló uralta az elmúlt két szezont a Formula-1-ben, az olasz lap pedig természetesen kérdezte a Mercedes elnökét a Ferrariról is. Elmondása szerint szeretnének további címeket nyerni, de jobb lenne, ezt az olaszokkal vívott nagy csata végén szereznék meg.

"Nem mondhatom, hogy túlságosan aggódom a Ferrari miatt. Az viszont igaz, hogy szeretnék látni egy szoros, kiélezett küzdelmet köztünk és köztük, természetesen a mi győzelmünkkel. A Mercedes és a Ferrari csatája jót tenne a Formula-1-nek."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: