Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

„Kevin volt a nyilvánvaló választás”

A Renault Sport ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul szerint Kevin Magnussen szerződtetése magától értetődő volt Pastor Maldonado elküldése után. A dánnak ugyanakkor le kell győznie csapattársát.

Kevin Magnussen 2014-ben mutatkozhat be a Formula-1-ben, méghozzá a McLaren színeiben. A dán debütálása kiválóan sikerült, hiszen az ausztrál szezonnyitón dobogóra állhatott, ám a több biztató eredmény ellenére a csapat úgy döntött, Jenson Buttont tartja meg az újonnan leigazolt Fernando Alonso mellett, így a fiatal pilóta tesztversenyzői szerepkörbe kényszerült. Melbourne-ben így is lehetőséget kapott spanyol társa rejtélyes sérülése miatt, ám azóta nem állt rajthoz versenyen, ráadásul tavaly ősszel a wokingi egylet el is küldte őt a csapattól.

Ekkor úgy tűnhetett, hogy Magnussen pályafutása megreked, s bár eredetileg a gyári színekben visszatérő Renault-val is csak tartalékversenyzői állásról egyeztettek, Pastor Maldonado szponzori okokból történő elküldése megnyitotta az utat a dán előtt. Cyril Abiteboul szerint egy pillanatig sem volt kérdés, hogy rá esik majd a választásuk:

„Amikor jött a lehetőség, hogy új versenyzőt nevezhetünk meg, őszintén szólva mindenki számára Kevin volt a nyilvánvaló választás” – nyilatkozta a franciák ügyvezetője igazgatója, akinek szavait az F1i.com szakoldal idézi. „Kezdve azzal, hogy 2013-ban megnyerte a Formula Renault 3.5-ös bajnoki címet, majd fantasztikus első évet teljesített a McLarennél, noha néha komoly kihívásokkal kellett szembenéznie. Már csak azért sem volt őrült döntés, mivel Renault-ként rendkívül boldogok vagyunk, hogy adhatunk neki egy második esélyt a Formula-1-ben, amit szerintünk igazán megérdemel.”

Amikor arról kérdezték, milyen célokat tűzött ki Magnussen elé a Renault Sport, Abiteboul így felelt: „Még az egész nagyon új, így nem tudok ilyesmiről beszélni. De egyszerű a dolog: le kell győznie a csapattársát, akinek pedig azt fogom mondani, hogy őt kell megvernie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?