Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

A Renault is online mutatja be új autóját

A Lotus felvásárlásával az F1-be gyári istállóként visszatérő Renault egy párizsi sajtóeseményen mutatja be csapatát és az autó festését, de a rajongók sem maradnak le semmiről.

Mindezt a gárda (még Lotus F1 Team-ként szereplő!) Twitter-oldalán tette közzé - eddig csak az volt bizonyos, hogy minden csapat közül elsőként, február 3-án, a francia fővárosban egy nagyszabású esemény keretében mutatják be 2016-os felállásukat, vezetőkkel, pilótákkal, és az autó festésével együtt.

A legfrissebb hírek szerint a Renault már hivatalosan is megnevezte Jolyon Palmer csapattársát, Kevin Magnussen személyében, első jelenése pedig majd a szerdai bemutató lesz. A Renault egyelőre csak annyit közölt rajongóival, hogy február 3-án, a RenaultSport.com weboldalán közvetíti az eseményt, bővebb információt azonban nem árult el az autóról, így a neve is majd akkor fog kiderülni.

A franciák 2011-ig egyszerűen „R”-kódjellel látták el autóikat - az utolsó modelljük az R31-es volt. A Lotus 2012-ben aztán „E”-betűket használt a csapat bázisára, Enstone-ra utalva, de most könnyen lehet, hogy a Renault folytatja a saját „keresztelési” hagyományát. A Sauber egyszer már csinált ilyen nemrég: 2005-ben a C24-es modellel versenyeztek, és öt évvel később, amikor a BMW tulajdonlása után ismét magánkézbe került a gárda, C29-cel folytatták tovább a sportágban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?