DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A pápa Schumacherért imádkozik

Jean Todt, az FIA elnöke nemrégiben látogatást tett Rómában, és arra kérte Ferenc pápát, hogy az F1 hétszeres világbajnokáért, Michael Schumacherért imádkozzon.

Ferenc pápa természetesen eleget tett a kérésnek, így már a hívők előtt tartott imájába is belefoglalta a hétszeres világbajnok nevét. „Megkérdeztem, hogy imádkozna-e érte, és örömmel fogadta a kérésemet” – nyilatkozta Todt a Vatikán Rádiónak. „Ferenc ismeri Schumachert, valamint a balesetről is hallott. Ő nagyon közel áll a szívemhez, mint azt mindannyian tudjuk, a családhoz tartozik.”

 Todt, Ferenc pápa



Todt azon kevés emberek közé tartozik, akik rendszeresen kapcsolatot tartanak a bajnok családjával, így amint teheti, meglátogatja Schumachert svájci otthonában. A német egyébként önmaga is hívő ember: „Van valaki, aki irányít bennünket. Egyáltalán nem megyek gyakran templomba, de sokszor felnézek az égre, és beszélgetek Istenről az utamról. A saját és a családom védelméért imádkozom” – nyilatkozta néhány évvel ezelőtt a Bild című napilapnak adott interjújában.

Az FIA elnöke egyébként azért látogatta meg Ferenc pápát Rómában, hogy a közutak biztonságosabbá tételén dolgozzanak együtt, így az egyházfő is felhívja a figyelmet igéiben a megfelelő közlekedésre. „A balesetek az egyik legnagyobb kihívást jelentik manapság világszerte. A pápa támogatása segít, hogy felhívjuk a figyelmet arra az 500 gyermekre, akik naponta veszítik életüket az utakon. Segít nekünk az üzenetek terjesztésében, hogy ezeket a tragédiákat elkerülhessük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: