Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

Williams: Tízszeresen érdekes

Tíz érdekességgel készül a Williams F1-es csapata a 2016-os Autosport Internationalra, melyet január 14. és 17. közt rendeznek az angliai Birminghamben: Massa, Mansell, Senna, James Bond.

1. Damon Hill és világbajnok versenyautója: Az 1996-os bajnok két nap is kilátogat az eseményre, ahol újra „találkozik” az FW18-assal, melynek volánja mögött fölényesen, nyolc győzelmet szerezve lett világbajnok.

hill_1996

2. A Williams motorhome-ja: Először fordul elő, hogy nem egy versenypálya mellett, hanem bemutatócéllal állítják fel a nyolc méter magas impozáns épületet.

3. Felipe Massa: A Williams brazil sztárja január 17-én délután találkozik a rajongókkal, autogramokat oszt, és mesél is arról, hogy milyen versenyzőnek lenni.

4. Jaguar C-X75 a Spectre című James Bond-filmből: A Hink nevű gonosztevő által vezetett Jaguar két példánya tekinthető meg a kiállításon, melynek megalkotásában a Williams is közreműködött.

5. Nigel Mansell világbajnok autója: A Williams FW14B a sportág történetének egyik legjobb autója volt, melynek volánja mögött Nigel Mansell már a Magyar Nagydíjon bajnoki címet ünnepelhetett.

mansell_silv_1992

6. Claire Williams: A Williams csapatvezető-helyettese szombat délután látogat ki a rendezvényre, ahol többek közt a csapat működéséről is mesél a rajongóknak.

7. Senna első F1-es autója: A brazil legenda a Tolemannel mutatkozott be a királykategóriában, az első tesztjére viszont még egy Williamsszel került sor – az FW08C-t vasárnap Felipe Massa vezeti majd.

8. Az első Williams: A grove-i csapat számos autója megtekinthető lesz a kiállításon, köztük az 1978-as FW06, mely az istálló történetének első F1-es gépe volt.

williams_fw06

9. A Sky Sports élő műsorai: A brit csatorna egy speciális stúdiót rendez be a Williams motorhome-ja mellett, ahol exkluzív, csak az eseményre kilátogatók számára látható műsorokat készítenek.

10. A Williams mérnökei: Ki tudhatná hitelesebben bemutatni egy F1-es autó működését, mint azok, akiknek épp az a munkája, hogy működtessék őket. Pat Symonds és Rob Smedley is a színpadon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?