Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Rosberg: Lauda kétarcú személyiség

Nico Rosberget rendszeresen kritizálta nyilvánosan a Mercedest irányító triumvirátus tagja, Niki Lauda, ám a német pilóta elárulta: számára az osztrák bajnok személyes véleménye a fontosabb.

A tavalyi szezon során a Mercedesnél Nico Rosberg rendszeresen vereséget szenvedett csapattársától Lewis Hamiltontól, ami miatt a német pilóta rengeteg kritikát kapott nyilvánosan – sokszor Niki Laudától. Rosberg most elárulta, Laudától számára nem a kamerák előtt elhangzott vélemények számítanak igazán.

Az idén 67 éves korábbi háromszoros világbajnok osztrák személyesen koránt sem olyan szókimondó és tapintatlan, amint azt a televíziós megnyilvánulásaiból gondolná az ember, legalábbis Rosberg szerint. 

800rosberg

Rosberg idén a idén a 200. futamára készülhet 


A müncheni TZ című újság arra volt kíváncsi, hogy Rosberget mennyire érdekli, hogy Lauda gyakorta élesen kritizálja a pályán nyújtott teljesítményét. 

„Nikinek két különböző oldala van. Amit a tévében hallunk tőle, gyakorta teljesen különbözik attól, amit zárt ajtók mögött, személyesen mond az embernek. Éppen ezért számomra az igazán fontos az, amit a szemembe mond” – fogalmazott a 30 éves pilóta.

 „A Mercedesnél Toto Wolff és Paddy Lowe viszik az üzletet, míg Lauda támogató szereppel bír. Ez egyébként igazán testre szabott feladat számára, hiszen mint korábbi sikeres versenyző több mindent megért, mint mások.”

 „Ezért tud gyakran igazán sikeresen békéltető tárgyalásokat levezetni olykor, és képes arra is, hogy nehéz pillanatokban összehozzon embereket egymással” – mondta Rosberg Lauda csapatnál betöltött szerepéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?