Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 22. vasárnap
F1

Rosberg: A Red Bull-lal mindig számolni kell

A Mercedes német versenyzője egyetértett főnökével abban, hogy a Ferrari komoly veszélyt jelenthet rájuk a 2016-os F1-es szezonban, de elmondása szerint az osztrákokra is érdemes lesz odafigyelniük.

A Mercedes elmúlt két szezonbeli dominanciája előtt a Red Bull számított a Formula-1 egyeduralkodójának: 2010 és 2013 között mind a négy egyéni és konstruktőri világbajnoki elsőséget bezsebelték. A 2014-től életben lévő szabályrendszerben azonban a Renault egyértelműen hátrányban van a Mercedesszel és a Ferrarival szemben, s míg az első évben még nyertek három futamot Daniel Ricciardo révén, 2015-ben már csak néhány dobogós helyezésre futotta.

Rosberg_RedBull_Hungaroring_DPPI_1

Az energiaitalosok idén TAG-Heuer néven futó erőforrásokkal fognak versenyezni, s kérdés, hogy ez mekkora előrelépést fog eredményezni náluk, ám Nico Rosberg, a Mercedes pilótája szerint mindenképp figyelni kell rájuk:

„Mindig számolnod kell a Red Bull-lal. Egy nagyon erős csapatról beszélünk” – nyilatkozta a német a Motorsport-Magazin.com szakoldalnak. „Másfél évvel ezelőttig abszolút domináltak, egyszerűen verhetetlenek voltak. Bármikor képesek lehetnek a felzárkózásra, szóval rajtuk kell tartanunk a szemünket.”

Rosberg csapatfőnökéhez, Toto Wolffhoz hasonlóan úgy gondolja, hogy a Red Bull mellett a Ferrari is komoly kihívójuk lehet 2016-ban: „A Ferrarit is egyértelműen fenyegető közelségben érezzük. Nagyszerű fejlődést mutattak be, és a következő szezonban még erősebbek lesznek. Sepangban legyőztek minket, s azóta folyamatosan versenyképesek” – vélekedett az elmúlt két év ezüstérmese. „Ugyanakkor ezzel egyidejűleg mi is egyre jobbak vagyunk. Tökéletesen elégedett vagyok a fejlődési mutatóinkkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?