DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Frijns egy hazugság miatt maradt le az F1-ről?

Talán minden máshogy alakulhatott volna az elmúlt évek egyik legnagyobb tehetségének karrierjében, ha egy holland újságíró nem ad olyan mondatokat a szájába, amiket sosem mondott ki.

Néhány évvel ezelőtt az egyik legnagyobb F1-be igyekvő tehetségnek tűnt a holland Robin Frijns, de végül néhány tesztnél többre végül nem jutott a királykategóriában. Az ifjú versenyzőnek, aki 2012-ben tesztelhette is a Red Bull F1-es autóját, egy közkeletű történet szerint lehetősége volt csatlakozni az energiaitalosok nevelőprogramjába, de visszautasította ezt. „Úgy bánnak az emberrel, mint egy kutyával” – idézte őt annak idején a Telegraaf.

frijns_rb



Csakhogy Frijns állítása szerint soha nem mondott ilyet, szögezte le egy a Formula-E hivatalos honlapjának adott interjúban. „Hatalmas kavarás volt, és nagyon dühös voltam erre az emberre. Soha többé nem hívott fel” – idézte fel az évekkel ezelőtt történteket a holland. „A névmemóriám rettenetes, de az ő nevére még mindig emlékszem. Hatalmas zűrt csinált ezzel a nagy hazugságával, de a Formula-1 már csak ilyen néha.”

Vajon Frijns karrierjét is befolyásolták a történtek? „Nem tudhatom, hogy máshogy alakultak volna-e a dolgok, ha ez nem történik meg” – felelt a kérdésre a holland. „Mindenesetre megtörtént, az élet megy tovább, csak éppen az frusztrál, hogy nem mondtam ilyet, mégis mindenki azt hiszi, hogy igen, egyszerűen azért, mert benne volt az újságban. Még most, négy év elteltével is azt kérdezgetik az emberek, hogy tényleg ezt mondtam-e, nekem pedig minden alkalommal el kell magyaráznom, hogy nem, sosem mondtam ilyet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: